4. ledna 2014

Prezident vymýšlí lepší zítřky s hrochem

To koukáte, co? Inkvizice koukala taky. Ale pěkně po pořádku... Článek musí mít titulek. Ten nesmí být moc dlouhý, což je vždycky problém. Pokud článek upozorňuje na větší množství různorodých informací, je to ještě větší problém.

V redakci serveru lidovky.cz se ho nezalekli a rozhodli se, že každý večer zveřejní článek, který shrne nejdůležitější zprávy dne.

Nejen od žurnalistů, i od politiků se lze nadít ledasčeho, takže v létě, kdy „prezidentská“ strana byla takříkajíc na koni a zdálo se, že z něj hned tak nespadne, nevypadal následující titulek úplně neuvěřitelně...


Nakonec se samozřejmě ukázalo, že na koni je leda tak Jazyková inkvizice. Tušíte správně, jedna část článku se týkala  zemanovské partaje, druhá českého bulváru.

O pár týdnů později však inkvizitorčin oř zaržál řehotem tak bujným, že z něj málem potupně sletěla. Prezident sice dávno prokázal, že mu hlavou táhne nejedná pozoruhodná myšlenka, ale že by vymýšlel zrovna toto...


Tady přitom k odstranění zmatečnosti stačilo málo...


...ano, to malé červené cosi, které je zároveň dílčím, leč stěží vyvratitelným důkazem ve vleklé při s těmi, kdo interpunkci považují za neužitečný přežitek.

Další díl seriálu Tragédie jednoho překladu vyjde dnes vpodvečer.

Žádné komentáře:

Okomentovat